Start Up

Кои са финалистите в стартъп състезанието CESAwards 2018

Миналата година на регионалния финал на надпреварата бяха отличени българските Puzl CowOrKing, Launchub и Bee Smart Technologies

Публиката има възможност да гласува за своите фаворити до края на август

от Сирма Пенкова, , 7091 прочитания

Над 20 български стартиращи компании, девет предприемачи и пет споделени работни пространства са сред местните финалисти на третото издание на стартъп надпреварата Central European Startup Awards (CESAwards). Публиката и специализирано жури ще изберат победителите през септември, които да се състезават на международния финал във Варшава.


Събитието в страната се организира от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), като участват още редица държави от Централна и Източна Европа, сред които Австрия, Полша, Чехия, Словакия, Сърбия, Словения, Хърватия, Румъния и Унгария.


За участие в състезанието традиционно се номинираха кандидати, като тази година общият брой локални номинации е надминал 400, от които има 70 подадени заявки в България и над 600 в региона. Списъкът от финалисти в 14-те категории на състезанието е разнообразен и включва стартиращи компании в сферата на финансите, блокчейн решения, образователни платформи, автомобилно обслужване и др. Най-желаната награда обаче е тази в категорията "Стартъп на годината", където се състезават общо 5 млади компании (вижте карето).


Реклама

Отново в избирането на победителите във всяка категория може да се включи и публиката като гласува за своите фаворити на сайта на надпреварата до края на август. Паралелно експертно жури също ще оценява финалистите и проектите им в CESAwards 2018. В състава му влизат Ираван Хира, генерален директор на глобалната технологична компания Hewlett Packard Enterprise в България, Леона Асланова, основател на Innovation Starter Box, Момчил Василев, изпълнителен директор на предприемаческата мрежа Endeavor Bulgaria, Саша Безуханова, основател на гражданската платформа MoveBG, и Стефан Ганчев, партньор във фонда LAUNCHub Ventures.


В миналогодишното издание на надпреварата за най-добър стартъп беше отличена младата компания Coursedot, която обединява десетки хиляди IT курсове от цял свят, до които чрез нея имат достъп компании и потребители. През 2017 г. регионалният финал се проведе в София и бяха наградени още Puzl CowOrKing в категорията "Най-добро споделено пространство", Launchub за "Инвеститор на годината", а за "Най-добра стартираща компания в сферата на IoT" бяха отличени Bee Smart Technologies.

Всички локални финалисти в категории


"Стартъп на годината" – Shkolo; ClaudFaces; AutoButler; Out2Bound; Os.University


"Най-добра компания в начален етап" - AutoButler; Printivo; Shkolo; Out2Bound; Botanic Lab


"Най-голямо социално въздействие" – Shkolo; Human in the Loop; Rocket Heater Gamera; AutoButler; Red Paper Plane


"Най-добър стартъп в биотехнологиите" – Bolka Pharmaceuticals; Printivo


"Най-добър финтех стартъп" – Klear; World VIP Club


"Най-добър стартъп в областта на интернет на нещата" – IMM-Peven Ltd; Navigato; OA Digital, Inc.


"Най-добра стартираща компания, разработваща изкуствен интелект" – ClaimCompass; Human in the Loop


"Основател на годината" - Серкан Куртулус; Владимир Викторов; Тибо Тетинжер; Максим Гасумянтс; Момчил Кюркчиев


"Жена - ролеви модел в технологиите" – Деница Тюфекчиева; Мая Златанова; Станислава Коцева; Татяна Миткова


"Инвеститор на годината" - aeternity Ventures; DigiMark Ventures; Eleven Ventures


"Най-добра акселераторска програма" - aeternity Ventures


"Най-добро споделено работно пространство" – Puzl CowOrKig; Campus X; SOHO; Work&Share Coworking Space; Betahaus


"Най-добър блокчейн стартъп" – LogSentiel; Nexo; Os.University; Propy Inc; ReCheck


"Най-добър технологичен стартъп в сферата на недвижимите имоти" – OA Digital, Inc.; OfficeR&D; Propy Inc


Още по темата
Още от Капитал
Реклама
0 коментара
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK